TIP Trailer Services

Twee jubilarissen intensiveren samenwerking


TIP Trailer Services viert haar 50-jarig bestaan. Wat ooit begon als Transport Pool met vestigingen in Nederland en Canada is uitgegroeid tot TIP Trailer Services; een toonaangevende leverancier van transportmaterieel met meer dan 70 vestigingen verspreid over 16 landen. Regiomanager Zuidoost Alex Hartog is trots dat TIP zich in de markt profileert door goede service, maatwerk en een uitgebreide vloot aan trailers.

 

Gevraagd naar de lange geschiedenis van het bedrijf licht Alex Hartog toe: “TIP is 50 jaar geleden begonnen als Transport Pool met vestigingen in Nederland en Canada. In 1975/76 zijn we overgenomen door Gelco Corporation, een maatschappij uit Minneapolis. Op dat moment is ook de nieuwe naam Transport International Pool Inc. (TIP) geboren. Na in 1993 overgenomen te zijn door GE Capital en in 2013 door HNA Group hebben we in 2014 zelf Toscon overgenomen en in 2016 Train Trailers en Twan Heetkamp Trailers.”

 

TIP

Met gepaste trots vertelt Alex Hartog wat voor soort bedrijf TIP Trailers Services is.“TIP is een bedrijf dat zich in de markt profileert door goede service, maatwerk en een uitgebreide vloot aan trailers. Dit gebeurt ondermeer in de vorm van verhuur, verkoop, lease en huurkoop. Ook speciale wensen van klanten worden tegen het licht gehouden om te zoeken naar de beste oplossing. Het analyseren van vlootgegevens is hier een onderdeel van. Hierdoor kunnen we onze klanten helpen met het maken van de beste keuze.”

 


Twee keer feest

Eigenlijk is er een dubbel jubileum te vieren. Thermo King (USA) bestaat dit jaar 80 jaar. Er zijn dus twee jubilarissen, die afgelopen jaar een intensieve samenwerking zijn aangegaan. Hartog legt uit: “Qua traileronderhoud hebben we alles onder één dak. Toscon en de eigen TIP werkplaatsen zijn de aangewezen partij om onderhoud en reparaties te verrichten aan onze vloot. De samenwerking met Thermo King Transportkoeling paste precies in dit plaatje. Zij verzorgen de complete service aan onze koelmotoren van zowel de Thermo King als de Carrier koelers. Dit loopt fantastisch! De gemixte vloot vraagt veel kennis en kunde en die hebben we gevonden bij Thermo King Transportkoeling. De communicatie is open en eerlijk. Alleen op deze manier kan een relatie versterkt worden waar uiteindelijk de eindklant van mee profiteert. Goede service en snel schakelen is waar het om draait.”

 

TIP Trailer ServicesTracKing en registratie

Aan temperatuurcontrole, registratie, monitoring en geluid worden steeds meer eisen gesteld. “TIP inventariseert op zo’n moment de wensen van de klant om het plaatje zo compleet mogelijk te maken.” Als voorbeeld van steeds strengere en complexere eisen aan gegevensregistratie verwijst Alex Hartog naar de pharma branche. “Ook hier zijn we, in samenwerking met Thermo King Transportkoeling, er in geslaagd om klanten op hun wenken te bedienen. Zij kunnen immers trailers online volgen door tracking systemen, zelfs tweeweg communicatie is mogelijk en er kan een rapport verzonden worden naar het losadres zodat temperatuurbewaking gegarandeerd is. Dit is maar een voorbeeld, maar zo zie je dat een partnership met Thermo King Transportkoeling zijn vruchten begint af te werpen. Dit is ook één van de vele redenen waarom TIP Trailer Services aan Thermo King de “Supplier of the year award” heeft toegekend. Innovatie, samenwerking en service, dat zijn de ingrediënten waarmee ook TIP, met 10.000 trailers in de Benelux, de grootste verhuurder is en nog steeds groeit. Hiermee kunnen we ook op het gebied van leasing doorgroeien, onze klanten een goed vloot- en traileradvies geven en zelfs een vlootbeleidsplan verzorgen.”

Hoofdkantoor: Driemanssteeweg 60 | 3084 CB Rotterdam | T. 010-2100666 | E. info@thermoking.nl