Uniek event over toekomst stadsdistributie

Welkom Event Stadsdistributie Thermo King Transportkoeling

Wij informeren graag onze klanten tijdens events waar overlegd wordt over nieuwe, duurzame oplossingen in de wereld van transportkoeling. Ook op donderdag 13 september j.l. organiseerden we zo’n event, dit keer bij het ZiN Inspiratie Lab van horecagroothandel Sligro in Veghel.

 

Op deze inspirerende middag brachten we prominente sprekers en branchegenoten samen rond het thema “de toekomst van stadsdistributie in 2025”. Circa vijftig afgevaardigden van horeca gerelateerde (transport)ondernemingen, namen actief deel aan het seminar.

 

Sligro DistributiecentrumJohn van den Berg, directeur Operations bij Sligro, openende het seminar en

legde  het belang uit van duurzame onderlinge samenwerking, van een gesloten koudeketen in de logistiek en van moderne apparatuur om zo uitstootarm mogelijk te werk te gaan. Van den Berg liet niet alleen zien hoe Sligro gegroeid is in Veghel, maar ook hoe het de logistiek zo efficiënt en duurzaam mogelijk inricht. Sligro beschikt in Veghel over een opslagcapaciteit van 150.000 vierkante meter.

 

Elektrisch

Ir. drs. Jan Wouters

De nieuwe ontwikkeling op het gebied van diesel aangedreven koelmachines is belangrijk, wanneer we zien hoe stedelijke overheden tegenover de dieselmotor staan. Wetenschapper ir. drs. Jan Wouters legde uit waarom elektrische aandrijving van koelmotoren, maar straks ook van auto's en vrachtwagens, het meest kansrijk is: "Die aandrijving waarin het meeste geïnvesteerd wordt, zal bepalend worden voor het straatbeeld van de toekomst. De grote autofabrikanten in Europa, de VS, Japan en China investeren grote bedragen in batterijtechnologie en in waterstoftechniek. Het moge dus duidelijk zijn welke kant het op gaat."

Wouters voorspelt een daling van de prijs per kilowattuur alsmede van batterijprijzen. "Die trend is in de personenwagentechniek al enkele jaren gaande. De personenwagentechniek ligt op dit moment een stukje voor op de bedrijfswagentechniek", aldus Wouters.

 

Frigoblock

Frigoblock Euser

Onze sales manager, Peter Wilms, vertelt daarover het volgende: “Frigoblock wordt binnen Thermo King Transportkoeling steeds belangrijker. Op de komende IAA laten we nieuwe oplossingen zien van elektrisch aangedreven koelmachines die toepasbaar zijn bij lichtere voertuigen. Dit past geheel in de trend van strengere stadsbesturen ten aanzien van voertuig-emissies."

 

Breytner

Tot slot mocht Marie José Baartmans, directeur van transportbedrijf Breytner, ervaringen delen over het rijden met elektrische trucks. Opvallend was dat zij van de aanwezige vervoerders, de meeste vragen kreeg over het in de praktijk werken met deze trucks, die nu nog een zeldzaamheid zijn op onze wegen. 

Breytner

 

Dat dieselmotoren van vrachtwagens steeds schoner worden, is een algemeen geaccepteerd fenomeen. Ook bij deze koelmotoren wordt grote vooruitgang geboekt. Op 1 januari gaat hier de veel strengere Tier V norm in, waardoor dieselaangedreven koelmachines een veel geringere uitstoot zullen hebben. Alle Thermo King koelmachines die vanaf die datum nieuw verkocht gaan worden, en die zijn uitgerust met een dieselmotor, zullen voldoen aan de nieuwe, strenge Tier V norm.

 

IAA

Op de IAA in Hannover laat Thermo King de jongste noviteiten zien in hal 27 stand C.05. Dagelijks zijn we hier met ons team aanwezig om relaties uit Nederland te ontvangern. 

 

 

 

Hoofdkantoor: Driemanssteeweg 60 | 3084 CB Rotterdam | T. 010-2100666 | E. info@thermoking.nl