Thermo King produceert afvalvrij

Productiefaciliteit van Thermo King in Galway, Ierland met "Zero Waste to Landfill"

 

De faciliteit in Galway iseen van de meer dan 90 sites van Ingersoll Rand die ernaar streven om geen afval naar stortplaatsen af te voeren als weerspiegeling van de klimaatafspraken van het bedrijf.

 

Thermo King® ontwikkelt systemen die de transporttemperatuur regelen voor tal van mobiele toepassingen. Het is een merk van Ingersoll Rand. De productiefaciliteit in het Ierse Galway werd een van de eerste sites van Ingersoll Rand die geen afval naar stortplaatsen afvoeren.

 

De duurzaamheidsstimulans in de Thermo King-fabriek in Galway kwam voort uit de klimaatafspraken die Ingersoll Rand maakte in 2014 om, onder andere, de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van bedrijfsactiviteiten met ongeveer 35 procent te verlagen tegen 2020.

 

Thermo King GalwayThermo King Galway is een van de belangrijkste productiefaciliteiten van het merk. Momenteel werken er meer dan 500 mensen aan de bouw van een breed gamma Thermo King-koelunits voor vrachtwagens en aanhangwagens. Alvorens de mijlpaal van "nul afval" werd bereikt, stuurde de fabriek jaarlijks 230 ton afval naar de stortplaats. Vandaag is alles op de site van Galway recyclebaar en is het recyclen van afval zoals metaal, plastic, karton of hout afkomstig van de productiestations deel gaan uitmaken van de standaardactiviteiten in de fabriek.


"De maatregelen geïmplementeerd in Galway zijn doeltreffend en tonen aan dat ecologische duurzaamheid goed is voor iedereen, ook voor onze eindresultaten," legt Cormac Mac Donncha, Operations Director bij Thermo King, uit. “We ruilden bijvoorbeeld houten pallets in voor herbruikbare stalen exemplaren om onze afgewerkte producten op te transporteren. Zo houden we pallets weg van stortplaatsen, hoeven we ze niet te recyclen en besparen we elk jaar een miljoen euro."

 

Thermo King Galway blijft zich echter verder inspannen voor de duurzaamheid van zijn bedrijfsactiviteiten. 

 

Onlangs werd nog een regenwaterinstallatie in gebruik genomen om regenwater te verzamelen op het dak van bijna 18.580 m² groot. Het regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen en verlaagt het waterverbruik in de fabriek met 50.000 liter per maand.

 

"Het werk stopt niet nu we ons doel om niet langer afval te storten hebben bereikt. Dit is een proces dat blijft doorgaan. We zullen blijven zoeken naar alternatieve recyclingmethodes en opportuniteiten om de impact op het milieu te verlagen," verklaart Mac Donncha.

 

Bekijk de video op: https://youtu.be/hajx51lDpH4

 

Over de klimaatafspraken bij Ingersoll Rand

 

Ingersoll Rand maakte afspraken om de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van producten en bedrijfsactiviteiten aanzienlijk te verlagen tegen 2030. De klimaatafspraken van het bedrijf beogen:

 

  • de koelmiddelgerelateerde uitstoot van broeikasgassen van de producten tegen 2020 te verlagen met 50 procent en het alternatieven voor een lager aardopwarmingsvermogen op te nemen in het portfolio tegen 2030.
  • 500 miljoen dollar te investeren in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling voor de volgende vijf jaar om de langetermijnverlaging van broeikasgassen te financieren; en
  • bedrijfsgerelateerde uitstoot van broeikasgassen te verlagen met 35 procent tegen 2020.

 

Op dit moment hebben de afspraken gezorgd voor ongeveer 2 miljoen ton minder CO2e-uitstoot wereldwijd. Dit is ongeveer gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot door energie in meer dan 270.000 woningen of de verbranding van bijna 950.000 ton steenkool. Ter ondersteuning van de klimaatafspraken lanceerde Ingersoll Rand het productportfolio EcoWise™, bedoeld om de ecologische impact te verlagen met een nieuwe generatie koelmiddelen met een lager aardopwarmingsvermogen en een hoog rendement. Tegen 2030 verwacht het bedrijf zijn koolstofuitstoot terug te dringen met 50 miljoen ton.

Hoofdkantoor: Driemanssteeweg 60 | 3084 CB Rotterdam | T. 010-2100666 | E. info@thermoking.nl