EcoWise™

Voor haar klimaatproducten en industriële koudemiddelhoudende producten introduceert Ingersoll Rand het nieuwe productassortiment EcoWise™, dat de milieu-impact verlaagt dankzij de lage aardopwarmingsvermogen en de zeer zuinige werking.

 

De eerste producten die deel uitmaken van de EcoWise-serie zijn de SLXe-koelunits voor opleggers. Deze units zijn al in heel Europa verkrijgbaar.

 

Producten in de EcoWise-serie voldoen aan de behoefte van transportbedrijven aan oplossingen die hun milieu-impact beperken door de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en tegelijkertijd de prestaties, koelcapaciteit, temperatuurverlaging en het brandstofverbruik op peil te houden of zelfs te verbeteren.

 

De nieuwe SLXe-opleggerunit is geschikt voor gebruik met het geavanceerde koudemiddel DuPont™ Opteon® XP44 (R-452A), dat ongeveer 50 procent minder broeikasgas uitstoot dan het huidige koudemiddel. De nieuwe units zorgen bovendien voor een nog verdere verlaging van de milieu-impact dankzij een aantal innovatieve verbeteringen, zoals:

  • Condenserspoelen met microkanalen waardoor nog minder koudemiddel nodig is en het risico op lekkage tot een minimum wordt beperkt.
  • Stille werking met speciaal ontworpen geluidspakket dat de opwekking van geluidsenergie beperkt en deze bij de bron isoleert. Hierdoor kan de unit met geluidsniveaus van 60dB of minder binnen een straal van 7 meter voldoen aan de PIEK-normen.
  • Gepatenteerde geo-fencing controllers om automatisch over te schakelen naar een geluidsarme modus bij het binnengaan van een gecontroleerde zone.

Met de producten van EcoWise-serie wil Ingersoll Rand een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen waaraan het bedrijf zich in september 2014 heeft verbonden. In het kader van deze klimaatdoelen moet de uitstoot van broeikasgassen (BKG) als gevolg van bedrijfsactiviteiten in 2020 met 35 procent zijn teruggedrongen, moet de BKG-uitstoot als gevolg van producten in 2020 met 50 procent zijn verlaagd en wordt er in de komende vijf jaar $ 500 miljoen geïnvesteerd in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling om de basis te leggen voor vermindering van BKG-uitstoot op de lange termijn. 

Hoofdkantoor: Driemanssteeweg 60 | 3084 CB Rotterdam | T. 010-2100666 | E. info@thermoking.nl