Samenwerking Mercedes-Benz Vans en Thermo King

Mercedes-Benz eSprinter Pharma

 

Unieke samenwerking van Thermo King en Mercedes-Benz Vans leidt tot een volledig elektrische bestelwagen, speciaal voor bezorging van farmaceutische producten

 

Het prototype van de lokale emissievrije Mercedes-Benz eSprinter Pharma is uitgerust met een E-200 elektrische koelunit en een nieuwe Li-ionaccu van Thermo King. 

 

Prototype

Thermo King ® en Mercedes-Benz AG werken aan een volledig elektrische, geconditioneerde Mercedes-Benz eSprinter-bestelwagen, speciaal voor lokale, emissievrije, stedelijke lastminutebezorgingen van geneesmiddelen en medicijnen.

Het prototype heeft de eerste reeks testen goed doorstaan. In vier weken tijd heeft het voertuig meer dan 2000 kilometer gereden waarbij de temperatuur van de laadruimte steeds tussen de 15 en 25 graden Celsius werd gehouden. Geneesmiddelen werden tijdens deze proefperiode steeds met succes bij apotheken in en rond de stad afgeleverd. Begin 2021 staan de volgende testen gepland.

 

Ononderbroken koudeketen en volledig elektrisch

Het prototype van de Mercedes-Benz eSprinter Pharma is uitgerust met een  volledig elektrische E-200-koelunit en de nieuwe lithuimionaccu (Li-ion) van Thermo King. Die zorgen samen voor  onafhankelijk en consistent vermogen en zonder invloed op de actieradius van de volledig elektrische Mercedes-Benz eSprinter Pharma. De ononderbroken koudeketen en constante temperatuur in de laadruimte blijft behouden, want de koelmachine werkt ook als chauffeur stopt om iets te leveren of te pauzeren. Dit is cruciaal om de kwaliteit, integriteit en doeltreffendheid van vervoerde geneesmiddelen, medicijnen, vaccins of andere farmaceutische producten te garanderen.

 

Thermo King E-200 op Mercedes_Benz eSprinter PharmaThermo King

“Doordat  Thermo King en Mercedes-Benz AG  samenwerken om een volledig elektrisch voertuig voor de bezorging van farmaceutische producten te ontwikkelen, profiteren onze klanten van de beste combinatie van distributie- en koeltechnologieën.” zegt Eneko Fernandez, product management leader bij Thermo King.  “Elektrificatie van de transportindustrie is een trend die de geluidsoverlast en emissievervuiling in steden en stedelijke gebieden aanpakt. Bij Thermo King willen we kijken wat er binnen onze industrie mogelijk is. Daarom werken we samen met Mercedes-Benz Vans aan de eSprinter Pharma aan een emissievrij gekoeld transportmiddel dat lokaal ingezet kan worden en waarmee de levenskwaliteit op een duurzame manier wordt verbeterd.”

 

Mercedes-Benz E-sprinter PharmaMercedes-Benz AG

“Zowel duurzaamheid als milieubescherming is steeds belangrijker voor onze klanten, die met steeds meer uitdagingen te maken krijgen voor leveringen in de binnenstad,” aldus Matthias Brzenczek, Industriemanager Pharma bij Mercedes-Benz AG. “Met de eSprinter Pharma willen we een duurzame, elektrisch aangedreven bestelwagen aanbieden die specifiek gebouwd is om aan de behoeften van de farmaceutische industrie te voldoen. We hebben oplossingen die gebruikmaken van onafhankelijke aanvullende accu's of passieve koelmethodes van begin af aan vermeden. We willen dat onze klanten kunnen rekenen op een actief en efficiënt koel- en verwarmingssysteem in de laadruimte.”

 Meer informatie

De elektrische bestelwagen: Mercedes Benz E-Sprinter

De volledige elektrische Thermo King E-200: verkorte informatie in het Nederlands en uitgebreide informatie in het Engels

 

Thermo King E-200


PERSBERICHT Thermo King, Brussel, 2 feb. 2021

Over Thermo King

Thermo King – onderdeel van Trane Technologies (NYSE: TT), een internationale klimaatinnovator – is een wereldwijde leider in duurzame temperatuurbeheersingsoplossingen voor transport. Thermo King biedt al sinds 1938 temperatuurbeheersingsoplossingen voor transport voor allerlei toepassingen, waaronder gebruik in trailers, vrachtwagencarrosserieën, bussen, luchttransport, scheepscontainers en treinstellen. Ga voor meer informatie naar www.europe.thermoking.com of www.tranetechnologies.com.

 

Hoofdkantoor: Driemanssteeweg 60 | 3084 CB Rotterdam | T. 010-2100666 | E. info@thermoking.nl