PharmaSolutions

Een totaal pakket, exclusief voor de farmaceutische indrustrie

Een stabiele en beveiligde temperatuurbeheerste omgeving is essentieel voor het transport van farmaceutische producten. Ze mogen immers hun werkzaamheid niet verliezen. Thermo King speelt met het nieuwe complete PharmaSolutions aanbod in op de behoeften en verwachtingen van de farmaceutische industrie.

 

Farmaceutische bedrijven zijn in grote mate afhankelijk van beheerst en bedrijfszeker transport van farmaceutische producten wanneer deze binnen de distributieketen van eigenaar verwisselen. De herziene Richtlijnen van de Europese Commissie inzake Goede Distributie Praktijken (GDP - Good Distribution Practices) voor medicinale producten voor gebruik door de mens die op 8 september 2013 van kracht worden, onderstrepen het belang van kwaliteitszorg binnen de toeleveringsketen. In deze richtlijnen krijgen alle bij de distributie betrokken partners een rol en verantwoordelijkheden toegewezen.

 

De volgende specialistische diensten worden in het kader van PharmaSolutions verleend:

  • Certificering: een reeks strenge functie- en prestatietesten waaronder het maken van een warmtekaart voor vrachtwagens en opleggers tussen -32°C en +60°C ten behoeve van de validatie van apparatuur voor transportkoeling in een beheerste omgeving. Deze diensten worden verzorgd door het Ingersoll Rand Engineering and Technology Center (IRETC) in Praag, Tsjechië. Dit onderzoek- en ontwikkelinglaboratorium is conform ISO 9001: 2000, ISO 14001 en ISO 18000 geaccrediteerd en erkend voor ATP-certificering.
  • Kwalificering: aan de hand van gedocumenteerd bewijs aantonen dat de koelwagen in staat is de inwendige temperaturen binnen gespecificeerd bereik te handhaven tijdens standaardbedrijfsmodi. De validatietesten die worden uitgevoerd, worden gedocumenteerd en goedgekeurd door 'Qualified Persons' (QP - gekwalificeerde personen).
  • 24/7 bewaking van wagenpark: volledig beheer van een koelwagenpark om de efficiëntie van het farmaceutische distributienetwerk te verbeteren en proactieve meting van belangrijke parameters mogelijk te maken zodat indien nodig tijdig kan worden gereageerd.
  • Training: PharmaSolutions-specialisten verzorgen trainingen met het oog op een goede naleving binnen de distributieketen. Chauffeurs, wagenparkbeheerders en distributiemanagers krijgen meer kennis van GDP-richtlijnen en andere vlakken die een hoog risico voor de productkwaliteit vormen.
  • Advies: PharmaSolutions biedt op feiten en normen gebaseerde ondersteuning zoals audits voor het bepalen en kwalificeren van temperaturen tijdens distributie. Ook kan hulp worden geboden bij het vaststellen van standaard bedrijfsprocedures (SOP) om farmaceutische processen voor kwaliteitszorg te verbeteren.

Farmaceutische industrieën en transporteurs kunnen gebruikmaken van afzonderlijke 
diensten uit dit brede programma of diensten combineren in de vorm van een PharmaKare-servicecontract dat op hun behoeften wordt afgestemd.

 

Door middel van PharmaSolutions biedt Thermo King totale ondersteuning aan farmaceutische ondernemingen en hun distributiepartners zodat de operationele risico's kunnen worden beperkt en kan worden voldaan aan de regelgeving met als ultiem doel handhaving van de productkwaliteit en -integriteit.

 

Klik hier voor meer informatie over PharmaSolutions.

Hoofdkantoor: Driemanssteeweg 60 | 3084 CB Rotterdam | T. 010-2100666 | E. info@thermoking.nl