Transport Compleet Gorinchem 2019

Evenementenhal Gorinchem is van 3 t/m 5 september het domein van transporterend Nederland. Een relatiebeurs waar de markt weer tal van noviteiten laat zien. Ook Thermo King Transportkoeling komt u tegen op deze editie van Transport Compleet.


Hoewel niet met een stand vertegenwoordigd, is Thermo King Transportkoeling toch aanwezig tijdens Transport Compleet Gorinchem. Op de stand van Schmitz Cargobull Nederland is de nieuwe Mercedes Benz Actros bakwagen inclusief Frigoblock FK25i te zien. Daarnaast staat op het buitenterrein een compleet gewrapte trailer van Refrigerated Trailer Rentals (RTR). Ook de daarop gemonteerde SLXi koelmachine heeft een ware metamorfose ondergaan.

 

Bakwagen Schmitz Frigoblock FK25iHorecadistributie
Het nieuwste model MB Actros bakwagen, die te zien is op de stand van Schmitz Cargobull Nederland, is volledig spiegelloos. De traditionele zijspiegels zijn vervangen door mirrorcams welke duidelijke beelden geven op de twee schermen in de cabine van de chauffeur.
De geïsoleerde opbouw heeft een lengteschot die de laadruimte verdeeld in 1/3 compartiment rechts (diepvries) met afsluitbare tempwall en 2/3 links (verswaren). De bakwagen is hiermee speciaal ontworpen voor horecadistributie en is dan ook voorzien van een inverter gestuurde Frigoblock koelmachine type FK25i. De twee buitenliggende verdampers worden van energie voorzien middels een watergekoelde generator. De capaciteit van 23.300 Watt (bij 0ºC) is al bij stationair toerental beschikbaar en van groot belang bij zeer intensieve distributie. Uiteraard is de opbouw voor deze toepassing voorzien van 3 achterdeuren en een zijdeur. 


(Specificaties van de Frigoblock FK25i vindt u onderaan deze pagina).


RTR pakt uit door in te pakken
RTR trailer Once upon a timeRefrigerated Trailer Rentals (RTR) bracht een wel heel bijzondere trailer mee naar Gorinchem. De trailer is in zijn totaliteit gewrapt in de stijl van de Netflix serie “Once upon a time”. Ook de Thermo King SLXi-300 koelmachine heeft een ware metamorfose ondergaan. Wilbert de Graaff over deze opvallende verschijning: “Vanaf september gaat één van onze klanten met deze zeer speciale Lamberet trailer rijden. Het betreft een luchtvrachttrailer met een rollenbaansysteem en een laadklep. De trailer is voorzien van een Thermo King SLXi-300 koelunit en is ATP gecertificeerd, type FRC, en zal worden ingezet voor bloemen- en plantenvervoer en luchtvrachtladingen.”
Thermo King SLXi Once upon a timeTransport Compleet Gorinchem is voor RTR de uitgelezen kans om deze parel uit hun vloot te laten zien aan het grote publiek. “Hiermee laten we letterlijk zien dat we zeer veelzijdig zijn op het gebied van koeltrailers. Bij RTR is alles bespreekbaar en wij voorzien graag in specifieke wensen en behoeftes van onze klanten. Al het onderhoud, in dit geval ook het rollenbaansysteem, is inbegrepen. Op deze manier ontzorgen wij onze klanten volledig.”
Op de vraag waarom RTR ook deze trailer heeft voorzien van een Thermo King koelmachine antwoord Wilbert de Graaff stellig: “Wij hebben wederom voor een Thermo King koelunit gekozen vanwege de hoge betrouwbaarheid, de spreiding aan servicepunten en de veelzijdigheid van het TracKing systeem. Met name dit laatste aspect is zeer belangrijk en we merken dat hier steeds meer vraag naar is. Inmiddels is onze vloot voor 80% connected, de laatste 20% volgt de komende twee jaar. Onze telematicaservice neemt momenteel een dusdanige vorm aan dat we een multiplatform creëren waar verschillende dataverstrekkers op binnen kunnen komen. Ideaal voor vervoerders die met verschillende machines werken in hun vloot. We hebben hiervoor twee jaar intensief samengewerkt met Thermo King, een mooi voorbeeld van partnership.” 


 

Specificaties Frigoblock FK25i

De Frigoblock FK25i, die bijzonder geschikt is voor horecadistributie, heeft de volgende bijzondere specificaties:

• Soft-start van de generator: de generator komt geleidelijk en nooit abrupt in;

• Directe en efficiënte aandrijving van de onderhoudsarme watergekoelde generator. Dit betekent geen tussenkomst van bewegende delen tussen krukas en generator, slechts een multiriem drijft de generator aan;

• De generator heeft geen diodes of koolborstels, wat het onderhoud ten goede komt. Bovendien vermindert dit de kans op stilstand;

• Door het inverter-principe is volledige capaciteit al beschikbaar bij een stationair toerental;

• Er is geen koudetechnische montage nodig in de opbouw met extra verdampers. De machine is volledig gebruiksklaar getest en wordt als zodanig gemonteerd. Dit minimaliseert de kans op lekkages van koudemiddel;

• Door het ontbreken van plafondverdampers kan er geen ontdooiwater in de producten komen;

• Er hoeven geen afvoerleidingen in de zijwanden van de opbouw te worden gemaakt t.b.v. separate plafondverdampers;

• De FK25i is voorbereid op een auto-start module: de koelmachine is in staat een automatisch startsysteem

 


 

Hoofdkantoor: Driemanssteeweg 60 | 3084 CB Rotterdam | T. 010-2100666 | E. info@thermoking.nl