Blog Recruiter Vernon – een dag als Koeltechnisch Monteur

Wij stuurden onze Recruiter Vernon Murk een dag de werkplaats in. Daar schreef hij spontaan een blog over. Hieronder lees zijn persoonlijke ervaring.

Hallo, ik ben Vernon. Mijn missie is het vinden van getalenteerde Koeltechnisch Monteurs die het verschil willen maken bij Thermo King Transportkoeling. Maar wat als ik je vertel dat ik onlangs zelf de uitdaging ben aangegaan om een dag als Koeltechnisch Monteur mee te draaien?

 

Bij Thermo King Transportkoeling nemen we nieuwe medewerkers graag op in onze hechte familie, en dat wilde ik vanuit eerste hand ervaren. Dus heb ik mijn vertrouwde rol als recruiter even aan de kant geschoven en ben ik de werkplaats ingedoken.

 

Een warm welkom in de werkplaats

 

Mijn dag begon om kwart voor acht in de werkplaats. Met de gepaste werkkleding aan, een overall en werkschoenen, werd ik ontvangen door de Werkplaatsleider. We bespraken samen hoe deze eerste dag zou verlopen en hij stelde me vervolgens voor aan het team.

Ik werd met open armen ontvangen door de monteurs, die enthousiast waren om mij de fijne kneepjes van het vak te leren. Ik voelde me eigenlijk direct op mijn gemak, wetende dat ik werd omringd door ervaren monteurs die ook bereid waren om hun kennis te delen.

 

Dagelijkse werkzaamheden en teamgeest

 

Zonder enige ervaring in de koeltechniek kon ik gewoon beginnen. Je krijgt namelijk de kans om te starten zonder ervaring. Je gaat dan een leertraject in waar je alle benodigde diploma’s behaalt. Wil je echt bij ons komen werken, dan heb je natuurlijk wel wat technische ervaring of feeling voor de techniek nodig.

 

Ik ontdekte al snel de diverse verantwoordelijkheden die je hebt als Koeltechnisch Monteur. Denk aan het installeren, repareren en onderhouden van verschillende koelsystemen voor alle soorten voertuigen, van grote koeltrailers tot bestelwagens. Daarnaast voer je inspecties en controles uit om storingen op te sporen en deze op te lossen door onderdelen te vervangen of te repareren.

 

De werkplaats bij Thermo King Transportkoeling draait als een goed geoliede machine, waar iedereen zijn eigen project oppakt. Dat betekent niet dat er geen samenwerking is in de werkplaats. Het was indrukwekkend om te zien hoe het team elkaar bijstond bij uitdagingen en gezamenlijk oplossingen vond voor storingen. De openheid en gezelligheid tijdens de koffiepauzes creëerden een echte teamgeest, waardoor ik me meteen welkom en gewaardeerd voelde als een waardevolle aanvulling op het team.

 

Nieuwe inzichten als recruiter

 

Deze dag heeft mijn kijk op het vinden van monteurs en het begrijpen van teamdynamiek volledig veranderd. Ik besef nu nog meer het belang van het selecteren van technisch bekwame medewerkers die ook goed passen in ons team en onze bedrijfscultuur omarmen. Bij Thermo King Transportkoeling draait het niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om saamhorigheid en gezamenlijke passie voor het vak. Het is een plek waar iedereen wordt aangemoedigd om te groeien. De aankomende tijd zal ik nog veel gesprekken voeren met nieuwe toppers die zoals wij het noemen blauw bloed bezitten!

 

Kom bij ons en maak het verschil!

Ben jij klaar voor dit avontuur en wil je deel uitmaken van ons gepassioneerde team? Kom dan snel bij ons langs en ontdek hoe jij het verschil kunt maken als koeltechnisch monteur bij Thermo King Transportkoeling!
Solliciteren doe je in een paar klikken hier: Vacatures

Afspraak maken
Stuur ons een bericht