Scroll
Retail en food koeloplossingen

Transportkoeling voor retail en food

Wil jij ervan verzekerd zijn dat jouw producten op de juiste temperatuur gekoeld blijven tijdens het transport? Dat kan! De koelmachines van Thermo King zijn uitermate geschikt voor het vervoeren van producten in de retail en food sector. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat jouw lading in perfecte conditie op de plaats van bestemming aankomt. Thermo King – Specialist in transportkoeling voor retail en food.

Koeloplossing voor retail en food

Bij het vervoeren van kwetsbare voedingsmiddelen in de retail en food sector telt letterlijk elke graad. Een makkelijk voorbeeld hiervan is dat wanneer een krop sla met één graad verschil wordt vervoerd deze een dag minder houdbaar is.

 

Als je verse producten vervoert, wil je op een constante temperatuur van de lading vertrouwen. Rijd je bijvoorbeeld in de stad en gaat de deur van het voertuig vaker open, dan is het belangrijk dat de temperatuur van de binnenruimte behouden blijft. Dit is bij de koelmachines van Thermo King geen enkel probleem. Is er toch iets mis met de producten? Controleer dan via de datalogger op welke temperatuur de producten zijn vervoerd of bekijk het online via het TracKing platform van Connected Solutions.

Scroll
transportkoeling rtail en food

Last Mile bezorging

De ‘last mile’ is het laatste stukje van de koudeketen. Vaak is dat bezorging in (drukke) steden. Steeds meer steden in Nederland, maar ook in Europa, hebben een ‘low emission zone’ of ‘zero emission zone’ (milieuzone). Dit houdt in dat bepaalde voertuigen een stad of een gedeelte van de stad niet in mogen om zo de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen en de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.

Daarnaast zijn er ook plekken in steden waar het aantal decibels dat wordt geproduceerd tijdens het laden en lossen van voertuigen niet te hoog mag zijn. Hiervoor is het speciale PIEK keurmerk geïntroduceerd. Voertuigen die onder de aangegeven hoeveelheid decibels zitten mogen wel op deze plekken komen.

 

Heb je te maken met emissie- of geluidsbeperkingen in de stad? We hebben hybride, volledig elektrische en extra stille koelmachines. 

De Thermo King E-200 is bijzonder geschikt voor elektrische bestelwagens. Voor trucks en trailers kies je voor de Whisper(Pro)-uitvoering die extra stil is en ook ’s avonds of vroeg in de ochtend stadsdistributie mogelijk maakt. Onze Frigoblock koelunits zijn volledig elektrisch en echte krachtpatsers. 

 

 

Ga direct naar Frigoblock

 

 

Afspraak maken
Stuur ons een bericht