Scroll
Retail en food koeloplossingen

Transportkoeling voor retail en food

Wil je er zeker van zijn dat jouw producten tijdens het transport op de juiste temperatuur blijven? Dat kan! De koelsystemen van Thermo King zijn uitstekend geschikt voor het vervoer van producten in de retail- en voedselindustrie. Hiermee ben je verzekerd dat jouw lading in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomt. Thermo King – Specialist in transportkoeling voor de retail- en voedselsector.

Koeloplossingen voor retail en food

Bij het vervoer van kwetsbare voedingsmiddelen in de retail- en voedselindustrie telt letterlijk elke graad. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is dat zelfs een verschil van slechts één graad de houdbaarheid van bijvoorbeeld een krop sla met een hele dag kan verkorten.

 

Als je verse producten vervoert, is het essentieel om te kunnen vertrouwen op een constante temperatuur in de lading. Vooral in stedelijke omgevingen, waar de deur van het voertuig vaak geopend wordt, is het cruciaal dat de temperatuur in de laadruimte behouden blijft. Dit is geen enkel probleem met de koelsystemen van Thermo King. Mocht er toch iets misgaan met de producten, dan kun je de temperatuur waarop ze zijn vervoerd controleren via de datalogger of online via het TracKing-platform van Connected Solutions.

Scroll
transportkoeling rtail en food

Last Mile bezorging

De ‘last mile’ is het laatste deel van de koelketen, vaak in drukke stedelijke gebieden. Steeds meer steden in Nederland en Europa hebben zogenaamde ‘lage-emissiezones’ of ‘nul-emissiezones’ ingesteld om de uitstoot van schadelijke gassen te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit betekent dat bepaalde voertuigen bepaalde delen van de stad niet mogen betreden.

Bovendien gelden er in sommige stedelijke gebieden geluidslimieten voor het laden en lossen van voertuigen. Hiervoor is het speciale PIEK-keurmerk geïntroduceerd. Voertuigen die voldoen aan de vastgestelde geluidsniveaus mogen wel in deze gebieden opereren.

Als je te maken hebt met emissie- of geluidsbeperkingen in de stad, bieden wij hybride, volledig elektrische en extra stille koelsystemen aan. De Thermo King E-200 is bijzonder geschikt voor elektrische bestelwagens, terwijl je voor vrachtwagens en trailers kunt kiezen voor de Whisper(Pro)-uitvoering, die extra stil is en stadsdistributie ’s avonds of vroeg in de ochtend mogelijk maakt. Onze Frigoblock koelunits zijn volledig elektrisch en krachtige oplossingen.

 

Ga direct naar Frigoblock

 

 

Afspraak maken
Stuur ons een bericht