Ontmoet Romy: van sleutelen aan scooters naar koeltechnisch monteur

(#Hiring) Het verhaal van Romy begon op een onverwachte plek: de scooterwinkel van haar vader. Ze begon met simpele klusjes, maar al snel ontdekte ze haar liefde voor techniek. Thermo King Transportkoeling bood haar de kans om deze passie te volgen en nu is ze al 3 jaar een onmisbare collega in het team. Onder het filmpje lees je meer over haar persoonlijke ervaring .

 

Dit is het verhaal van Romy Marie Broeders, een inspirerende vrouw die met vastberadenheid en passie haar weg heeft gevonden in de wereld van de koeltechniek. Haar reis toont aan dat leeftijd of gender geen beperking hoeft te zijn in de technische sector, en ze moedigt jongeren aan om de mogelijkheden te verkennen die deze branche te bieden heeft.

Een Ongebruikelijke Start

Romy’s reis begon op een ongebruikelijke plek: de scooterwinkel van haar vader. Ze begon met schoonmaken en kleine klusjes, maar al snel ontdekte ze haar interesse in het sleutelen aan scooters. Toen ze op zoek was naar ander werk, vond ze Thermo King Transportkoeling, waar koelmachines op trailers, vrachtwagens en bestelbussen verkocht, geïnstalleerd en onderhouden worden. Ze besloot de sprong te wagen en is nu al 3 jaar aan de slag als koeltechnisch monteur in Rotterdam.

Veelzijdige Baan in de Techniek met een ‘koele’ twist

Romy’s werk als koeltechnisch monteur is verre van saai. Ze begon met onderhoudswerkzaamheden, maar heeft zich later verdiept in nieuwbouwprojecten voor trailers en draait ook storingsdiensten. Haar dagelijkse taken zijn gevarieerd en uitdagend, wat haar werk opwindend en boeiend maakt.

Cultuur en Samenwerking

In de werkplaats heerst een positieve en gezellige sfeer. Het bedrijf waardeert diversiteit en teamwork staat hoog in het vaandel. Haar leidinggevende heeft haar altijd gesteund, wat haar zelfvertrouwen heeft vergroot. Hoewel er natuurlijk verschillen zijn tussen kantoor- en monteursteams, is de algemene cultuur er een van samenwerking en respect.

“Romy benadrukt het belang van gendergelijkheid in technische beroepen. Ze ziet vooruitgang, vooral in Rotterdam waar diversiteit wordt gewaardeerd. Maar er is nog werk aan de winkel om traditionele denkwijzen in de technische sector te doorbreken en gelijke kansen te bevorderen.”

Toekomstperspectieven en Groei

Naast haar werk in de koeltechniek is Romy ook nagelstyliste, hoewel ze dit nu meer als hobby uitoefent. Wel ziet ze overeenkomsten tussen beide disciplines, namelijk creativiteit en handmatig werk. Voor nu richt ze zich echter volledig op haar carrière in de koeltechniek. Want ze heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Ze wil haar werk als monteur voortzetten en blijven groeien in haar vakgebied. Thermo King Transportkoeling biedt haar de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen en nieuwe kansen te grijpen.

Er kan meer dan je denkt

Eenentwintig was ze, toen haar carrière als koeltechnisch monteur van start ging.

” Ze raadt iedereen ook aan om de technische sector te verkennen. Ze benadrukt dat er zoveel mogelijkheden zijn die vaak over het hoofd worden gezien. Er valt altijd wel iets nieuws te leren. Bovendien worden zij en haar collega’s nu ook klaargestoomd voor de toekomst door de verdere elektrificering van koelmachines en voertuigen.”

Haar verhaal bewijst dat vastberadenheid en passie belangrijker zijn dan leeftijd, geslacht of achtergrond in het nastreven van een succesvolle carrière in techniek.

 

Kom bij ons en maak het verschil!

 

Ben jij klaar voor dit avontuur en wil je deel uitmaken van ons gepassioneerde team? Kom dan snel bij ons langs en ontdek hoe jij het verschil kunt maken als koeltechnisch monteur bij Thermo King Transportkoeling!
Solliciteren doe je in een paar klikken hier: Vacatures

Afspraak maken
Stuur ons een bericht