Scroll
windmolens duurzaam transport koeloplossingen

Specialist in duurzaam geconditioneerd vervoer

Duurzaamheid is een veel terugkomend thema in de transportsector. Thermo King Transportkoeling vindt duurzaamheid daarom ook erg belangrijk. Wij werken samen met Thermo King Europa en Trane Technologies voor het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Daarnaast innoveren we constant om onze producten zo duurzaam mogelijk aan te bieden. Thermo King Transportkoeling is jouw partner in duurzaam geconditioneerd vervoer.

 

Koelmachines voor duurzaam geconditioneerd transport

Thermo King Transportkoeling biedt verschillende oplossingen op het gebied van duurzame koelmachines, zonder in te leveren op het koelvermogen van de machine. Alle opties vind je hieronder:

  • Elektrische koelmachines

 

Eén van de duurzame oplossingen die Thermo King biedt is een elektrisch aangedreven koelmachine. Dit betekent dat de koelmachine wordt aangedreven op de dynamo van het voertuig. Dit maakt de koelmachine volledig elektrisch. Hierdoor is deze zeer geschikt voor het gebruik in zero-emissie zones. Voorbeelden van deze elektrische koelmachines zijn de E-200 en B-100 voor bestelwagens en de V-1000 voor grotere trucks.

 

  • Frigoblock koelmachines

 

Koelunits van Frigoblock zijn een ander voorbeeld van elektrische koelmachines voor de transportmarkt. Frigoblock is een merk van Thermo King. Deze koelunits zijn zowel geschikt voor trucks als trailers. Alle koelmachines van Frigoblock zijn elektrisch en maken het makkelijk om in zero-emissie zones gekoelde producten te leveren.

  • Hybride koelmachines

 

Naast volledig elektrische koelmachines biedt Thermo King ook hybride koelmachines aan. Dat betekent dat de koelmachine zowel elektrisch als op diesel kan worden aangedreven. Deze hybride oplossing zorgt ervoor dat de koelmachine tijdens het rijden elektrisch aangedreven wordt. Bij stilstaan kan de koelunit blijven draaien op diesel.

 

  • HVO-diesel aangedreven koelmachines

 

Alle Thermo King koelmachines kunnen gebruikt worden in combinatie met HVO-diesel. Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) is een duurzaam brandstofalternatief voor koelmotoren. Het gebruik van HVO-diesel leidt tot 90% reductie in motoruitstoot van broeikasgassen en fijnstofverontreiniging, zonder dat het invloed heeft op de prestaties van de koelmachine.

Benieuwd naar de beste oplossing?

Bij Thermo King Transportkoeling staan wij altijd voor je klaar om het juiste advies te geven. Samen komen we tot de beste oplossing en maken we jouw geconditioneerd transport zo duurzaam mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te besproken. Je kunt ook onze configurator gebruiken om alvast een inschatting te krijgen welke koelmachine bij jou past.

Afspraak maken
Stuur ons een bericht