Scroll
windmolens duurzaam transport koeloplossingen

Expert in duurzaam geconditioneerd vervoer

In een voortdurend veranderende wereld blijft duurzaamheid een terugkomend thema. Vooral in de transportsector is het een belangrijk onderwerp. Het staat ook hoog op onze agenda. Zo werken wij samen met Thermo King Europa en Trane Technologies aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en blijven we innoveren om onze producten zo duurzaam mogelijk aan onze klanten aan te bieden. Zo zijn we jouw partner in duurzaam geconditioneerd vervoer.

 

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen in het verduurzamen van jouw wagenpark, biedt Thermo King Transportkoeling verschillende oplossingen op het gebied van duurzame koelmachines, zonder in te leveren op het koelvermogen van de machine.

 

Bekijk onze producten Neem contact met ons op

Elektrische koelmachines

Een van de duurzame oplossingen die Thermo King biedt is een elektrisch aangedreven koelmachine. Dit betekent dat de koelmachine wordt aangedreven op de dynamo van het voertuig en dus geen dieselmotor heeft. Dit maakt de koelmachine volledig elektrisch waardoor deze zeer geschikt is voor het gebruik in zero-emissie zones. Voorbeelden van deze elektrische koelmachines zijn de E-200 en B-100 voor bestelwagens en de V-1000 voor grotere trucks.

 

Frigoblock koelmachines

Een ander voorbeeld van elektrische koelmachines voor de transportmarkt zijn de koelunits van Frigoblock. Frigoblock is een merk van Thermo King met koelunits voor trucks en trailers. Alle koelmachines van Frigoblock zijn elektrisch en maken het makkelijk om in zero-emissie zones gekoelde producten te leveren.

Lees hier meer over duurzame Frigoblock koelmachines.

 

Hybride koelmachines

Naast volledig elektrische koelmachines biedt Thermo King ook hybride koelmachines aan. Dat betekent dat de koelmachine zowel elektrisch als op diesel kan worden aangedreven. Deze koelmachines worden aangesloten op een Frigoblock converter en watergekoelde generator. Deze hybride oplossing zorgt er voor dat tijdens het rijden de koelmachine elektrisch aangedreven wordt, maar bij stilstaan de koelunit kan blijven draaien op diesel.

Kijk op op deze pagina voor meer informatie

 

De Thermo King T- en UT-Serie voor trucks zijn ook in een hybride versie verkrijgbaar. De koelmachine switcht tussen de twee aandrijfopties wanneer je dat nodig hebt. Bezorg je in een stad waar je met zero emissie en geluidsbeperkingen te maken hebt? Dan gebruik je de elektrische aandrijving. Voor langere afstanden schakel je makkelijk weer terug naar de zuinige dieseloptie.

 

HVO-diesel aangedreven koelmachines

Alle Thermo King koelmachines kunnen gebruikt worden in combinatie met HVO-diesel. Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) is een duurzaam brandstofalternatief voor koelmotoren. Het gebruik van HVO-diesel leidt tot een reductie van 90 % van de motoruitstoot van broeikasgassen en fijnstofverontreiniging, zonder dat het invloed heeft op de prestaties van de koelmachine.  HVO-biodiesel kan worden gebruikt als inloopbrandstof of gemengd worden met gewone diesel.

Lees hier de ervaringen van John van Opstal, van Opstal Transport over zijn ervaringen met HVO-diesel voor de trailer koelmachines.

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de duurzame mogelijkheden die wij met onze koelmachines in jouw vloot kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier

 

Neem contact met ons op

 

Afspraak maken
Stuur ons een bericht