Scroll
monteur werkzaam thermo king

Werken bij Thermo King Transportkoeling

Scroll
monteur lassen

Werken bij Thermo King Transportkoeling

Scroll
monteur service undermount

Werken bij Thermo King Transportkoeling

Een dag als monteur

7:45

Samen met de andere monteurs kom je de werkplaats binnen. De lampen gaan aan en de verse koffie wordt gezet. Met een koffie in de hand klets je wat over een leuke serie die je gisteren op tv hebt gezien of bespreek je de uitslag van de spannende voetbalwedstrijd van gisterenavond. Ook check je het laatste nieuws over het bedrijf en je collega’s via het Thermo King kanaal op de app.

De werkplaatsleider en de eerste monteur hebben de planning voor de dag klaar liggen en nemen die met je door. Daarbij heeft de werkplaatsleider gekeken naar je expertise en weet waar je je nog verder in wilt ontwikkelen.

 

8:00

Als de koffie op is start je werkdag. Gisteren heb je ervoor gezorgd dat de Thermo King unit van de klant zo ver mogelijk af was, zodat deze de hele nacht heeft kunnen vacumeren om al het vocht uit het systeem te halen. Samen met de eerste monteur was je er door middel van de download namelijk achter gekomen dat de koudemiddel klep defect was. Deze heb je inmiddels vervangen. Je vult de Thermo King unit weer netjes af met koudemiddel en laat de unit vervolgens een tijdje lopen op elektrisch. Alles ziet er goed uit en de unit doet dan ook weer alles wat hij moet doen.

 

10:15

Koffiebreak! Aangezien de werkplaats de maandelijkse targets heeft gehaald, staat er ook een fruitmand klaar in de kantine waar je een lekker appeltje uit neemt.

Na de koffiepauze zet je de unit buiten om ‘m nog even te laten proefdraaien. Als dit gereed is vul je in ons systeem alles netjes in. Je noteert alle werkzaamheden die je gedaan hebt, zet alle onderdelen op de werkorder kaart en vult nog even de checklist in. En daarmee is de klus geklaard!

een dag als monteur thermo king
Een dag als monteur

12:30

Tijd voor lunch! Samen met je collega’s begin je aan de middagpauze. Daarna staat er nog een ad hoc klus op je te wachten van een grote internationale klant. Samen met de werkplaatsleider kijken jullie wat de Thermo King unit die zojuist is binnengebracht nodig heeft. Een nieuwe werkorder wordt aangemaakt en aan de draai-uren van de machine concluderen jullie dat deze unit toe is aan een B-Beurt, wat betekent dat alle filters en olies gewisseld moeten worden. Je haalt alvast alles netjes uit het magazijn en zet de onderdelen op de juiste werkorder klaar. Vervolgens begin je alles te controleren aan de unit, kijkt of de unit verder nog in topconditie is en vervangt eventueel de componenten die versleten of kapot zijn.

 

15:00

De laatste pauze van de dag is aangebroken. Na de koffie met collega’s ga je weer aan de slag met de unit waar je mee bezig was en rond de werkzaamheden van de dag af.

 

16:30

De tijd is voorbij gevlogen. Je ruimt je gereedschap op, wast je handen en vult nog even je uren status in. En dan zit de werkdag als monteur er weer op! Na een productieve dag vol enthousiasme en leuke collega’s stap je op je fiets en ga je nog even langs bij de sportschool voor een workout. Zowel de fiets als het fitnessabonnement heb je met korting kunnen aanschaffen via je werk.

 

Ga direct naar de vacatures

 

Lees meer over werken bij Thermo King Transportkoeling

Afspraak maken
Stuur ons een bericht